GOLD FILLED


Gold Filled is het beste alternatief voor solid goud

 

Gold Filled sieraden worden gemaakt door een dikke laag goud onder hoge mechanische druk te hechten aan een onedel metaal zoals bijvoorbeeld messing. Deze techniek zorgt voor een sterke binding van het goud aan het basismetaal.

 

Gold Filled sieraden mogen NIET vergeleken worden met vergulde (gold plated) sieraden, waarbij een dun laagje goud over een basis gespoten is welke er snel af slijt en daarna een groene aanslag op je huid achter laat. Gold filled sieraden hebben een 100 keer dikkere laag goud dan vergulde sieraden.

Dit zorgt voor een luxe uitstraling tegen een betaalbare prijs.

Hierdoor zijn Gold Filled sieraden uiteraard ook waardevoller maar dit betekent ook dat zij veel beter bestand zijn tegen aanslag en je je geen zorgen hoeft te maken dat het van kleur verandert. Je kunt er dus ook met een gerust hart mee douchen.

Wel is het is aan te raden om ze af te doen in het zwembad (chloor), de hot tub (veel chemicaliën) en in zee. En ik ben van mening dat chemische bestanddelen (in verzorgingsproducten) en alcohol (in parfum) niet bevorderlijk zijn voor het behoud van je sieraden.

Nog een groot voordeel van Gold Filled sieraden is dat ze hypoallergeen zijn, dus geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid.

 

Gold filled sieraden zijn te herkennen aan een keurmerk 1/20 14kt of 14/20, net zoals je solid goud herkent aan het keurmerk 585 en sterling zilver aan het keurmerk 925. Om een sieraad Gold Filled te mogen noemen en een keurmerk te mogen dragen, moet het goud minimaal 5% (1/20e) van het totale gewicht uitmaken.

 

De gouden sieraden van MAÏA zijn allemaal gemaakt van 14 Karaat Gold Filled (met uitzondering van de geliefde kolibrie bedel. Deze is gemaakt van Vermeil, waarbij een laagje goud over een zilveren (925) basis heen is gespoten).

 

STERLING ZILVER


Sterling zilver is hetzelfde als 925 zilver. Een metaallegering die bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% legering. Deze 7,5% is meestal gemaakt van koper of zink om een zilveren sieraad steviger te maken. Puur zilver is namelijk zacht en kneedbaar. Sterling zilver is te herkennen aan de 925 stamp in het sieraad.

Zilveren sieraden zijn ook hypoallergeen.

 

Na verloop van tijd kan een sterling zilveren sieraad gaan oxideren, dit heb je vast wel eens gezien als een donkere doffe aanslag. Deze aanslag kan eenvoudig worden verwijderd met een poetsdoek.

Zorg ervoor dat je sterling zilver dicht opbergt op een plek waar geen lucht en vocht naar binnen kan sijpelen om oxidatie tegen te gaan. Je kunt gerust douchen met een zilveren sieraad. Zorg er wel voor dat je je sieraad hierna goed afdroogt.

 

EDELSTENEN


Uiteraard zorgen wij dat we de mooiste stenen gebruiken voor het maken van jouw sieraden. Een edelsteen kiezen die bij jou past? Dit doe je met gevoel. Bij welke steen krijg je het beste gevoel? Edelstenen stralen een bepaalde energie uit of hebben een unieke kleur die jouw aandacht trekt. Door op je intuïtie te vertrouwen kies je altijd de juiste steen. Een edelsteen kiezen op een behoefte die je op dat moment nodig hebt is ook prachtig. Of om kado te doen aan iemand. Zo kan amethist je ontspanning bieden, zonnesteen positiviteit brengen en tijgeroog of bergkristal als bescherming dienen.

 

Omdat iedereen anders is en zich tot andere stenen aangetrokken voelt proberen we het aanbod uitgebreid te maken. Via Instagram delen we naast de vaste collectie ook mooie kristallen die we eenmalig hebben kunnen verkrijgen.

 

Alle edelstenen en halfedelstenen uit de MAÏA collectie komen van eerlijke leveranciers over de hele wereld.