HOE VERZORG IK MIJN SIERADEN?


Bewaar je sieraden apart of in een doosje om krassen te voorkomen. En bij voorkeur op een droge plek.

 

Om de schoonheid van je sieraden te behouden, of het nu een sieraad gemaakt van gold filled of massief goud is, probeer altijd zout water (zweet en zeewater) te vermijden, evenals chloor (zwembaden, jacuzzi's) en alle zware reinigingsmiddelen. Deze chemicaliën kunnen alle soorten sieraden beschadigen, dus vergeet niet om je sieraden te verwijderen voordat je in contact komt met deze stoffen.

Ook kan het alcohol in parfum en haarlak kan je sieraad op den duur aantasten of dof maken.

 

GOLD FILLED


Gold Filled sieraden zijn makkelijk schoon te maken met een zachte droge doek.

Je kunt met de sieraden van MAÏA rustig douchen en je handen wassen. Zorg er wel voor dat je je sieraden droog dept nadat je in het water bent geweest.

 

STERLING ZILVER


Sterling Zilver behoud zijn kleur altijd en is prachtig om sieraden mee te maken maar heeft één nadeel: het is vatbaar voor oxidatie. Het dragen van je zilveren sieraden is een mooie manier om te voorkomen dat deze aanslag zich ophoopt. 

Heb je aanslag op je zilveren sieraad? Geen zorgen, dit poets je eenvoudig weg met een zilverpoetsdoekje.

 

Zorg ervoor dat je sterling zilver dicht opbergt op een plek waar geen lucht en vocht naar binnen kan sijpelen om oxidatie tegen te gaan. Je kunt gerust douchen met een zilveren sieraad. Zorg er wel voor dat je je sieraad hierna goed afdroogt.

 

EDELSTENEN


Edelstenen zijn prachtige creaties van moeder natuur. Ze gaan je leven met je mee.

Om je edelstenen en kristallen zuiver te houden en van hun positieve werking te kunnen genieten is het goed om ze regelmatig te reinigen. 

Je kan je edelstenen fysiek en energetisch schoonmaken. Fysiek door met een stofdoek (die een beetje vochtig mag zijn) de stenen weer op te poetsen en ze zo weer te laten glanzen. En energetisch door ze op te laden in het maanlicht van de volle maan.